Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Trajnostno usmerjen hotel s smislom za estetiko.

Povsem nov hotel Wud je invalidnim osebam delno dostopen hotel v Ljubljani. Je prvi hotel v Ljubljani, zgrajen po načelih sodobne trajnostno usmerjene montažne gradnje z lesom po preizkušeni tehnologiji CLT. Naravni materiali so povezani na način, ki zagotavlja požarno in potresno odpornost. Posamezne elemente spajajo lepila na vodni osnovi, brez škodljivih kemikalij. Les je tudi viden element notranjosti hotela – na primer stropov, ki z vidno lesno strukturo prispevajo k občutku domačnosti in topline v prostoru. Trajnostno je usmerjen tudi s svojo notranjo opremo. Osvetljujejo ga varčna LED svetila. Izbrano pohištvo se ponaša z nagradami za oblikovanje – taki so npr. stoli Nico Less, izdelani iz recikliranih materialov in nagrajeni s prestižno nagrado Red Dot Award. Iz okolju prijaznih recikliranih materialov so tudi potrebščine, kot so pisalni papir, toaletni papir, robčki in nekatere druge podrobnosti. Spalni del ima na eni strani umetniške slike Alana Hranitelja, na drugi pa TV, na katerem lahko preko svojega računa gledate tudi vse svoje najljubše Netflixove serije.

Sodobna oprema in smisel za estetiko se odraža tudi v kopalnici, ki pa na žalost (še) nima prilagoditev, ki bi omogočale njeno samostojno uporabo. Tuš je zgrajen brez roba, vendar steklena stena onemogoča dostop vanj. Lastnik jo je sicer ob rezervaciji pripravljen odstraniti.

Nekoliko več možnosti morda ponuja družinska soba, saj je dostop v tuš namesto s strani naravnost in bi v primeru nočitve družine omogočal, da vam pomagajo presesti se na (še ne obstoječ) stol pod tušem. Oprijemal v kopalnicah ni. Družinska soba ima v spalnem delu še raztegljiv kavč, na samem koncu sobe ob terasi pa je diskretno, skoraj nevidno, umeščena še manjša jedilnica s kuhinjo.

Dostopno parkiriščeParkirni mesti za gibalno ovirane sta dve. Enega boste našli tik pred vhodom v hotel, drugega pa pred vhodom v recepcijo/ jedilnico. Tisti, ki se nahaja ob hotelskem delu, je primeren tudi za kombi z dvižno rampo oziroma klančino.
Dostopen vhodSam dostop do hotela in njegovih sob pa je prilagojen in brez klančin, vse je umeščeno v pritličje. V hotelu se sicer nahaja tudi dvigalo.
Recepcija in jedilnica se nahajata v sosednjem objektu ob športnem centru Bit, ki s hotelom ni neposredno povezan, temveč je od njega oddaljen 50 metrov. Pot je brez nadstreška in vodi čez parkirišče. Klančina, ki je speljana ob vhodu, je strma in z naklonom okrog 11°, zato boste po vsej verjetnosti potrebovali spremljevalca.
Dostopna sobaSobi sta dovolj prostorni in svetli ter ponujata možnost izhoda na teraso brez praga. Tam se nahaja mizica, kjer lahko uživate v lepo zazelenjenem vrtu in mirni okolici, ki tudi v neposredni soseščini ponuja dovolj možnosti za sprehode ob Ljubljanici.
Prilagodljivo ležiščeZaradi zanimive izvedbe in umeščenosti posteljnega okvirja v drsni žleb, imate možnost premika postelje na zakonsko obliko, ali pa ju razdelite na dve ločeni postelji. Patent za premikanje postelje je zelo enostaven. Pod posteljo je tudi dovolj prostora za prenosno dvigalo.
Prilagojena kopalnicaKopalnice niso prilagojene, tuš je sicer zgrajen brez roba, vendar steklena stena onemogoča dostop vanj. Lastnik jo je sicer ob rezervaciji pripravljen odstraniti.
Dostopna kavarna ali restavracijaDo restavracije vodi strma klančina, pri kateri boste potrebovali spremljevalca. Sama restavracija je sicer prostorna in prilagodljiva, s hrano in pijačo vam osebje lahko postreže tudi v zunanjem delu kavarne. Prav tako vam lahko pomagajo pri postrežbi v notranjem, sicer samopostrežnem delu restavracije.
Dostopne sprehajalne potiV neposredni bližini Central Hotela Ljubljana se nahajata glavna železniška in avtobusna postaja, obkrožen je tudi z več postajališči ljubljanskega potniškega prometa. Prešernov trg in druge točke starega mestnega jedra pa so od hotela oddaljene le 500 metrov.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Hotel s posluhom za rekreacijo in športne aktivnosti.

Hotel ponuja tudi sobo z drogom z zanimivo zgodbo in razlogi za nastanek, ob njem pa se nahaja še športni center Bit.

Plesni drog je umeščen v najlepši apartma v hotelu. Ob njem se lahko na deževen dan igrajo otroci, ob njem lahko telovadite po svoje, ob njem se lahko nasmehnete ob prvih poskusih plesa ob drogu ali pa pozdravite element, ki ga že poznate. Ples in vadba ob drogu sta po vsem svetu vse bolj priljubljena oblika gibanja, ki dobiva tudi veljavo športa. Kmalu ga lahko pričakujete celo med olimpijskimi disciplinami.

Športni center Bit pa ponuja fitnes vadbo, badminton, savne, masaže, manikuro ter še marsikaj drugega. Žal gibalno oviranim zaradi stopnic ni dostopen.

Ljubljana in Okolica

Ljubljana in okolica

Število ponudb: 20

Preveri ponudbe

Sorodna ponudba

B-restavracija

Ljubljana in okolica

Celoten opis

B&B Hotel Ljubljana Park

Ljubljana in okolica

Celoten opis

uHotel

Ljubljana in okolica

Celoten opis
Ljubljana in Osrednja Slovenija

Ljubljana in Osrednja Slovenija

Število ponudb: 24

Preveri ponudbe

Prijavi se na e-novice

IZBERI PODROČJE
This site is registered on wpml.org as a development site.