Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Zakaj izbrati nas?

Na enem mestu želimo ponuditi tako profesionalne pripomočke – taktilne oznake – kot tudi svetovanje, organizacijo in širok preplet turističnih in drugih storitev, ki ljudem s posebnimi potrebami omogočajo čim večjo vključenost v družbo.

Preko

1.000

zadovoljnih uporabnikov

Preko

300

zaposlenih

Preko

120

nastanitev

Preko

50

opremljenih lokacij

Izobraževanje

Predstavitev izobraževanj + prijavnica za uporabnike in osebne asistente.

Prijavnica

Možnost za delo

Prijave za delo na Zavodu Brez ovir in hkrati možnost oddaje prijave za nove uporabnike.

Prijavnica

Popularni izleti

Predstavljamo vam izbor trenutno najpopularnejših izletov iz naše ponudbe, ki so namenjeni pobegu pred vsakodnevnimi navadami.

Predjamski grad

Kras in Notranjska

Jamski grad v Guinessovi knjigi rekordov. Predjamski grad na žalost ni dostopen dlje kot do vhoda, saj se takoj zatem […]

Celoten opis

Letno kopališče Ajdovščina

Vipavska dolina in okolica

Zelo priljubljeno in povsem dostopno kopališče. Letno kopališče  nudi odlične možnosti za preživljanje prostega časa. Poleg bazena velikosti 50 x 16 […]

Celoten opis

Jelenov greben

Podčetrtek-Rogaška Slatina

Kot da ste se znašli v pravljici. Na grebenu, pod skrivnostno Rudnico, le nekaj deset metrov nad samostanom z znamenito […]

Celoten opis
Več izletov

Aktivnosti

Izleti in ponudba za aktivnejše udeležence.

Preberi več

Prireditve

Oglejte si seznam dogodkov in prireditev.

Preberi več

Pripomočki

Preglejte cenik in ponudbo dnevnega najema pripomočkov.

Preberi več

Tektilne oznake

Oznake za slepe oziroma taktilne oznake so slepim in slabovidnim osebam v pomoč.

Preberi več

Pogosta vprašanja

Osebna asistenca

Turizem

Pripomočki

Taktilne oznake

Kako pridobite pravico do osebne asistence (t.i. ODLOČBA o pravici do osebne asistence) ?

Najprej izpolnite vlogo in jo oddate na svojem centru za socialno delo.

https://www.gov.si/zbirke/storitve/vloga-za-uveljavljanje-pravice-do-osebne-asistence/

Na podlagi vaše vloge center imenuje dvočlansko komisijo, ki pri vas na domu izdela strokovno mnenje, mnenje pa je podlaga za izdajo odločbe o pravici do osebne asistence. Koordinator invalidskega varstva na centru za socialno delo vam izda odločbo o pravici do osebne asistence, na kateri je zapisano število ur in sklopi pomoči do katerih ste upravičeni. Ko prejmete odločbo, izberete zavod ali društvo (t.i. izvajalec osebne asistence), preko katerega se dogovorite za izvajanje osebne asistence. Skupaj z izvajalcem poiščete primernega osebnega asistenta in pripravita načrt skupnega sodelovanja.

Dobil sem 100 ur osebne asistence na teden. Kaj to pomeni?

100 ur osebne asistence pomeni, da vam pripada pomoč osebnega asistenta v obsegu 100 ur od ponedeljka do nedelje. Z vami lahko sodelujeta dva osebna asistenta v obsegu polnega delovnega časa (40 ur na teden) in ena oseba za polovični delovni čas (20 ur na teden). Glede na vaše želje in potrebe, bo usklajevalec urnikov osebne asistence pri izbranem izvajalcu, za vas pripravil urnik dela osebnih asistentov.

Kako mi je dodeljen osebni asistent?

Na Zavodu Brez ovir, glede na obstoječe potrebe, objavimo razpis za delovno mesto osebnega asistenta, s kandidati izvedemo prve razgovore in izbrane napotimo na drugi razgovor k uporabniku osebne asistence. Le-ta izbere osebo s katero si ustrezata.

Kaj če z osebnim asistentom ne bom zadovoljen?

Če se sčasoma izkaže, da uporabnik in osebni asistent iz kakršnihkoli razlogov ne želita več sodelovati, skupaj poiščemo drugo osebo. V času bolniške odsotnosti ali dopusta osebnega asistenta, organiziramo nadomeščanje.

Ali je osebna asistenca plačljiva?

Osebna asistenca je financirana s strani državnega proračuna. Uporabnik pa ima zakonsko obveznost sofinanciranja osebne asistence v višini polovice zneska denarnega prejemka, ki ga prejema zaradi potrebe po tuji negi in pomoči.

Katere dokumente moram predložiti izbranemu izvajalcu osebne asistence?

Dokumenta, ki ju uporabnik predloži izvajalcu osebne asistence sta:

– Odločba o pravici do osebne asistence
– Vrednotnica za osebno asistenco

Kdo izdela izvedbeni načrt?

Izvedbeni načrt izdela izvajalec osebne asistence skupaj z uporabnikom. Izvedbeni načrt je dokument, v katerem je opredeljen način izvajanja asistence pri uporabniku. Izvajalec ga mora predložiti pristojnemu centru za socialno delo. Uporabnik z izvajalcem podpiše dogovor o sodelovanju, v katerem so opredeljene pravice in dolžnosti obeh strank, z izbranim osebnim asistentom podpiše aneks k dogovoru.

Za koriščenje osebne asistence moram opraviti tudi izobraževanje. Koliko stane?

Uporabnik opravi Uvodno izobraževanje o osebni asistenci, ki je predpisano po Zakonu o osebni asistenci. Osnovna vsebina izobraževanja zajema pomen osebne asistence, zakonske podlage, komunikacijo med deležniki ter kodeks etike. Izvajalec mu ga zagotovi brezplačno.

Ali lahko celotno organizacijo dopusta namesto mene opravite vi?

Tako je, celotno rezervacijo vašega dopusta lahko po predhodnem posvetu glede vaših želja, potreb in zmožnosti opravimo v Zavodu Brez ovir.

Ali mi oddano povpraševanje že zagotavlja dejansko sklenjeno rezervacijo?

Ne, oddano povpraševanje vam še ne zagotavlja sklenjene rezervacije. Povpraševanje, ki ga oddate preko obrazca na naši spletni strani, vam zagotavlja, da bomo preverili, ali je ta ponudba razpoložljiva. V primeru, da je zasedena, vas bomo nemudoma kontaktirali in vam ponudili ustrezne predloge s čim bolj podobno vsebino. Rezervacija je sklenjena, ko vam Zavod Brez ovir pošlje ponudbo, vi pa jo dokončno potrdite.

Ali potrebujem lastni prevoz do lokacije?

Prevoz lahko po predhodnem dogovoru organiziramo preko Zavoda Brez ovir, lahko pa ga v lastni organizaciji zagotovite sami s svojim vozilom. Ob posamezni ponudbi se vedno nahaja tudi informacija o dostopnosti parkirišča, velikokrat pa je možno do ponudbe dostopati še s pomočjo prilagojenih javnih oblik prevozov. Tudi to beležimo povsod, kjer je taka ponudba na voljo.

Ali ima vsa objavljena ponudba prilagojene sanitarije?

Večina ponudbe, objavljene na naši spletni strani, vsebuje prilagojene sanitarije in/ ali dostopno kopalnico, vendar pa obstajajo tudi določene izjeme. Takoj na začetku posamezne ponudbe boste na vrhu opazili piktogram   –  Prilagojene sanitarije oziroma  –  Prilagojena kopalnica, ki vam bo dal informacijo, ali je to del posamezne ponudbe. Na sredini strani pa v informativni tabeli najdete še natančne informacije, ali so sanitarije prilagojene, kje točno se nahajajo in na kakšen način so prilagojene. Praviloma so te vidne tudi na slikovnih in/ ali video prilogah, objavljenih na posamezni strani.

Kaj nudite v primeru, da ne želim nočitve?

V primeru, da vas zanima le spremljajoči program oziroma ponudba dnevnega tipa, imate na naši spletni strani več možnosti za iskanje. Lahko jo poiščete po zavihkih:

  • Destinacije – iščete po posameznih turističnih regijah,
  • Doživetja – iščete po vaših zanimanjih
  • Po navdihu – vsa ponudba, ki jo po osebni izbiri filtrirate, ali pa pregledate naše objave s posameznimi tematskimi predlogi.

Kako, kje in kdaj opravim plačilo?

Plačilo opravite po prejeti ponudbi z nakazilom na tekoči račun Zavoda Brez ovir. Vse informacije o plačilu bodo navedene na ponudbi.

Ali mi zagotovite tudi spremljevalca?

Zagotovitev spremljevalca je možna. Spremstvo je potrebno predhodno urediti glede zmožnosti zavoda in zahteve uporabnika.

Oprema?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam ut auctor urna. Nulla venenatis pretium malesuada. Maecenas elementum accumsan tortor, at ultrices nibh suscipit et. Donec purus neque, interdum eu porta ut, iaculis et sem. Fusce venenatis est id erat consequat pulvinar.

Oznake?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam ut auctor urna. Nulla venenatis pretium malesuada. Maecenas elementum accumsan tortor, at ultrices nibh suscipit et. Donec purus neque, interdum eu porta ut, iaculis et sem. Fusce venenatis est id erat consequat pulvinar.

Naši partnerji

Prijavi se na e-novice

IZBERI PODROČJE
This site is registered on wpml.org as a development site.