Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Le korak stran od Bohinjskega jezera.

Hotel Jezero v Bohinju se nahaja tik ob Bohinjskem jezeru, pred kamnitim mostom in romansko cerkvijo sv. Janeza Krstnika, dvema ikoničnima podobama iz Bohinja. Ta je stara preko 700 let in spada med najlepše primerke slovenskega srednjeveškega stavbarstva ter stenskega slikarstva.

Hotel ima 71 sob in 5 hotelskih apartmajev z direktno telefonsko povezavo, kabelsko TV, mini barom, sefom, sušilcem za lase in balkonom s sedežno garnituro. Na voljo je brezplačen brezžični internet, pa tudi shramba za smučarsko opremo, pranje perila, kemično čiščenje ter sobna postrežba. Invalidska soba je ena in ima tudi balkon, kjer se lahko naužijete svežega gorskega zraka, medtem ko opazujete dih jemajoče smaragdno Bohinjsko jezero.

Hotel Jezero letno ustvari več kot 30.000 nočitev in pomembno sodeluje tudi pri dogodkih kot je Festival alpskega cvetja.

Dostopno parkiriščeNa parkirišču ni označenih parkirnih mest za invalide, tam postavijo tablo z oznako. Ob najavi vam tako rezervirajo parkirišče takoj pri vhodu (na desni strani).
Dostopen vhodVhod v hotel je prilagojen s klančino, tudi recepcija je popolnoma dostopna, do nje pridete skozi hodnik ob restavraciji.
Dostopna sobaHotel ima eno prilagojeno invalidsko sobo, ki se nahaja v prvem nadstropju. Soba je prostorna in ima lastno prilagojeno kopalnico. Osebe na ročnih invalidskih vozičkih (okenski okvir) lahko dostopajo tudi do balkona, s katerega se ponuja razgled na Bohinjsko jezero, stari most in cerkev sv. Janeza Krstnika.
Prilagodljivo ležiščeDvoposteljni ležišči se lahko združi ali loči, spodaj je prostor tudi za prenosno dvigalo. Tega v hotelu sicer nimajo.
Prilagojena kopalnicaKopalnica v sobi je prostorna in primerno prilagojena osebam na invalidskih vozičkih. V kleti se nahaja splošno invalidsko stranišče. Dostopno je s pomočjo dvigala. Splošno invalidsko stranišče in invalidska garderoba sta tudi na bazenu. Dostopna sta s pomočjo dvigala (pred vhodom v bazen).
Dostopna kavarna ali restavracijaGostom so na voljo hotelska restavracija Vrtovin s pokrito in letno teraso, à la carte restavracija Zlatovčica s pokrito teraso in kavarna. Vse so dostopne za osebe na invalidskih vozičkih, le zunanja terasa ima pred vhodom manjšo stopničko.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Načrtovana prenova.

Wellness v hotelu žal ni prilagojen osebam z gibalnimi ovirami. Lažji dostop do bazena je z zunanje strani, vendar tja vseeno vodijo 3 stopničke. Imajo svojo premično klančino, vendar je ta zelo ozka. V bazenu prav tako nimajo posebnega pripomočka, ki bi invalidu omogočal dostop v vodo.

Vsekakor pa imajo v hotelu kljub temu posluh za goste z gibalnimi ovirami, saj tudi za ta del načrtujejo prenovo, ki bo omogočila popolno dostopnost bazenskega dela.

V vmesnem času predlagamo, da svoj obisk združite z gondolo, ki vas povzpne na Vogel. Njena spodnja postaja je od Hotela Jezero oddaljena le 4,5 km.

Prijavi se na e-novice

IZBERI PODROČJE
This site is registered on wpml.org as a development site.