Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Dom prve “kremšnite“.

Čeprav jo po originalnem receptu dobite v vseh lokalih Sava Hotelov Bled, je dom originalne blejske kremne rezine, priljubljene sladice, po kateri Bled slovi daleč naokoli, Kavarna Park. Takratni šef kuhinje hotela Park jo je prvič naredil leta 1953 in od tedaj so jih spekli že več kot 15 milijonov. Pri pripravi uporabljajo originalne, sveže in kakovostne sestavine: sveža jajca, moko, sladko smetano, mleko, sladkor in maslo. Svežina jajc je pri pripravi kreme še posebej pomembna, saj je zaradi nje krema okusna in rahla, hkrati pa se kar stopi v ustih. Originalne kremne rezine se vsak dan sveže pripravljajo brez industrijskih pripravkov. Poskusiti original je torej zagotovo nekaj, kar mora storiti prav vsak, ki obišče Bled.

Pravzaprav je včasih veljalo, da mora gospod svojo damo na zmenek odpeljati na Bled na originalno blejsko kremno rezino, če želi osvojiti njeno srce. In še danes je kremna rezina nujen del vsakega obiska Bleda. Vsekakor pa zelo prija, tudi ob zmenku, če si jo privoščite s tako osupljivim razgledom, kot ga ponuja kavarna Park.

Poskusite jo lahko v več različicah, v kavarni in restavraciji pa poleg originalne kremne rezine in drugih pristnih in presnih sladic ponujajo tudi pestro paleto originalnih jedi – od solat in burgerjev do mesnih in ribjih jedi.

Dostopen vhodVhod v kavarno je dostopen s pomočjo klančine, vsi ostali prostori, notranji in terase, so v ravnini.
Prilagojene sanitarijeKavarna nima prilagojenih sanitarij. Prilagojeno splošno invalidsko stranišče se nahaja za recepcijo Hotela Park.
Dostopna kavarna ali restavracijaKavarna je dostopna in primerno prostorna, del notranjega prostora sicer zajemajo vgradne klopi, vendar je na voljo ogromno sedišč, znotraj in zunaj, ki so dostopna kateri koli vrsti invalidskega vozička.
Dostopne sprehajalne potiKavarna se nahaja nad Blejskim jezerom, okrog katerega je speljana prijetna krožna pot. Žal ta ni v celoti asfaltirana, saj od Velike Zake dalje poteka po neutrjeni peščeni podlagi. Vsekakor pa je vredna sprehoda, saj je ravno del od starega jedra, mimo gradu in do Velike Zake najbolj slikovit.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Pred kratkim popolnoma prenovljen hotel.

Hotel Park je največji hotel na Bledu in stoji prav v njegovem središču, v neposredni bližini Blejskega jezera. Od tod se ponuja čudovit pogled na jezero, grad, Julijske Alpe, hotel pa premore tudi bogato ponudbo dodatnih storitev. Je idealno središče za prirejanje kongresov, seminarjev in drugih srečanj, povezanih z zabavo in s sprostitvijo v čudovitem blejskem okolju. Hotel je v letu 2008 prejel certifikat kolesarjem prijaznega hotela in privablja goste, ki si želijo aktivnih počitnic, saj okolica ponuja nešteto možnosti za aktivno preživljanje časa v naravi. 

S prenovo, ki se je končala junija 2020, je zaživel v zgodbi vode in parka, največjih naravnih danosti njegove okolice. Zgodba vode, ki ponazarja vir življenja, Blejsko jezero ter izvir termalne vode na Bledu, je vključena v arhitekturno zasnovo sob, ki gledajo na Blejsko jezero, skupnih prostorov ter celotno ponudbo prenovljenega hotela. Drugi del zgodbe govori o parku, v katerega je hotel umeščen, in ki predstavlja tudi ime hotela. Zgodba parka je predstavljena skozi sobe, ki gledajo na zeleni park. Povsem novo edinstveno podobo je dobil tudi notranji termalni bazen v zgornjem nadstropju hotela, ki ponuja dih jemajoč razgled na jezero.

Prijavi se na e-novice

IZBERI PODROČJE
This site is registered on wpml.org as a development site.