Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Toplice, ki jih imajo radi gostje vseh generacij

Dolenjske Toplice so najstarejše zdravilišče v Evropi. Z današnjo sodobno ponudbo kopaliških, zdravstvenih in drugih storitev so privlačen cilj za goste, željne oddiha sredi narave, blagodejnih učinkov termalne vode, vrhunskih storitev wellnessa in boljšega zdravja.

Dva od treh termalnih izvirov teh term sta neposredno pod notranjima bazenoma, pod Knežjo in Jamsko kopeljo v hotelu Vital. Voda ima temperaturo 36 stopinj Celzija in je rahlo mineralizirana. V wellness centru Balnea zaplavajte v notranjih in zunanjih bazenih Laguna. V notranjih bazenih je temperatura vode prijetnih 32 stopinj Celzija, v zunanjih pa 27 stopinj. Uživate lahko v treh bazenih: notranjem s površino 324 kvadratnih metrov, izplavnem (povezanem z notranjim) s površino 304 kvadratne metre in zunanjem bazenu, ki se razteza na kar 850 kvadratnih metrih. Tedensko prirejajo popestritev z nočnim kopanjem, ob katerem vam postrežejo s kozarčkom penine. Največja popestritev za mlajše otroke bo gotovo prava gusarska ladja sredi enega izmed bazenov, za nekoliko starejše pa nepogrešljivi tobogani.

Dolenjske toplice so nekaj posebnega, za vsakega se najde nekaj, predvsem pa se tu lahko naužijete miru.

Dostopno parkiriščeParkirišča za invalide najdete pred wellnessom.
Dostopen vhodWellness Balnea je dostopen in prilagojen s klančino. Prehod med wellnessom in hotelom je urejen po čudovito zaprtem hodniku, ki je popolnoma dostopen za invalide.
Pot do bazenov vodi čez prijeten park, ki je kljub temu, da je pot tlakovana, popolnoma prevozen za uporabnike invalidskih vozičkov. Bazen je opremljen s klančino na zunanji del bazena.
Prilagojena kopalnicaWellness ima invalidsko stranišče, prav tako pa tudi garderobo in prostor za tuširanje.
Dostopna kavarna ali restavracijaNa zunanji terasi wellnessa se nahajata samopostrežna restavracija in kavarna. Obe sta prilagojeni, brez stopnic, tako da se osebe na invalidskih vozičkih lahko normalno gibljejo.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaŽal wellness nima urejenega vstopa v zunanji bazen za invalida, vendar vam pri tem rade volje pomagajo reševalci iz vode. V notranjem bazenu pa se nahaja dvigalo za v vodo.
Dodatna dostopna ponudbaHoteli Balnea, zdravilišče, konferenčne dvorane.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Prava paša za oko in dušo

Do wellness centra se boste sprehodili skozi prekrasen panoramski hodnik, med bivanjem pa spoznali tudi umetniški obraz hotela Balnea. Dizajnerski hotel je namreč delo različnih umetnikov – od arhitektov Dušana Končarja in Alenke Dešman do grafičarke in vizualne umetnice Zore Stančič in kiparja Primoža Puglja. Ta umetniška ekipa je ustvarila čisto poseben prijeten ambient, ki se je razvil tudi v prostor za koncerte slovenskih glasbenikov. Na teh intimnih koncertih lahko med bivanjem v hotelu uživate brezplačno.

V Dolenjskih Toplicah lahko bivate tudi v dveh dostopnih in prilagojenih hotelih, hotelu Balnea in Kristal. V kompleksu pa je tudi zdravilišče, v katerem lahko opravite rehabilitacijo po možganski kapi, rehabilitacijo po operacijah in boleznih spodnjih okončin (kolka, kolena in gležnja), rehabilitacijo po operaciji karcinoma na maternici in dojki, rehabilitacijo pri boleznih in poškodbah rame, zdravljenje bolečin v hrbtu – običajno in gamma swing, zdravljenje pri osteoporozi ter zdravljenje vnetnih in degenerativnih revmatskih bolezni.

Za lažjo predstavo o dostopnosti Dolenjskih Toplic in Hotela Balnea si oglejte še film, ki smo ga posneli ob zadnjem obisku.

Novo mesto in okolica

Novo mesto in okolica

Število ponudb: 2

Preveri ponudbe

Sorodna doživetja

Javni bazeni Po navdihu

Sorodna ponudba

Hotel Balnea

Novo mesto in okolica

Celoten opis

Termalna Panonska Slovenija

Število ponudb: 31

Preveri ponudbe

Prijavi se na e-novice

IZBERI PODROČJE
This site is registered on wpml.org as a development site.