Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Pripomočki in druge prilagoditve ležišča

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Dobitnik Zlatega certifikata Invalidom prijazno.

Prijeten Hotel s 4* je nastal na temeljih več kot 165-letne zgodovine zdravilišča in je v celoti prilagojen potrebam oseb z omejenimi gibalnimi sposobnostmi, kot tudi osebam z ovirami na področju vida, sluha in duševnega zdravja. Od leta 2009 ima Zlati certifikat Invalidom prijazno, poleg tega ima še certifikat odličnosti portala Holiday Check, to pa ni vse, saj je hkrati tudi prejemnik nazivov Čebelam prijazno podjetje in Evropska destinacija odličnosti, leta 2012 pa je bilo Laško izbrano kot najlepši zdraviliški kraj v Sloveniji. Osebje hotela nudi topel sprejem, strokovno pomoč in domačnost tekom bivanja, zato se gostje tam počutijo prijetno in varno. Del hotela je urejen v negovalni oddelek, kjer zdravstveno osebje izvaja pomoč v osnovnih dnevnih aktivnostih in zdravstveni negi 24 ur na dan.

Izmed skupaj 207 sob imajo kar 55 invalidskih sob. Sobe so velike 23 m² in omogočajo gibanje z invalidskim vozičkom. V 9 invalidskih sobah imajo kombinacijo ene bolniške in ene navadne postelje. Hotel je zasnovan brez arhitektonskih ovir, gostje lahko nemoteno dostopajo v sobe, restavracijo, kavarno, medicinski center in fizioterapijo, bazene in wellness.

Dostopno parkiriščeParkirni prostori, namenjeni invalidom, se nahajajo pred hotelom.
Dostopen vhodVhod je povsem dostopen, vrata v splošnih prostorih so avtomatska, arhitektonskih ovir ni. Recepcijski pult je ustrezno prilagojen in lahko dostopen. Na voljo so tudi lupe in ojačevalec zvoka. Usmeritvene table so razločno vidne in ustrezno kontrastne.
Dostopna sobaSobe so dovolj velike, da omogočajo gibanje z invalidskim vozičkom, opremljene s prilagojenimi posteljami. Stikala so nameščena na primerni višini. Po naročilu sobo opremijo s tehničnimi pripomočki za gluhe in naglušne.
Prilagodljivo ležiščeSobe na negovalnem oddelku so opremljene z nastavljivimi posteljami in stropnim dvigalom, ki omogoča še lažje prestavljanje gosta.
Prilagojena kopalnicaV kopalnicah v sobi so nameščeni toaletni sedeži in opore za roke ob stranišču in tušu. Tuš je brez roba in ima pod njim odstranljiv prenosni sedež.
Na kopališču se nahajata dva prilagojena prostora za tuširanje ter preoblačenje. V sklopu skupnih sanitarnih prostorov je na voljo tudi sanitarni prostor za invalide z avtomatskimi vrati.
Dostopna kavarna ali restavracijaV restavracijah so mize dostopne, hrana na samopostrežnih otokih pa je dosegljiva tudi osebam na invalidskih vozičkih, zagotovljena je tudi pomoč osebja.
Dostopen vstop v vodo bazenaNa kopališču se nahaja osebno dvigalo za pomoč pri vstopu v bazen. Imajo tudi mali terapevtski bazen v velikosti 50 m² z dvižno ploščadjo.
Dodatna dostopna ponudbaBazenska ponudba, terapevtski bazen z dvižno rampo, zdravilišče, zraven je tudi vodni park Thermana. V hotelu so tudi tri kongresne dvorane brez arhitekturnih in komunikacijskih ovir, ki se lahko opremijo z indukcijskimi zankami. Dostop do internetnega kotička je brez ovir.
Dostopne sprehajalne potiKompleks leži v neokrnjenem naravnem okolju tik ob reki Savinji, na robu negovanega večstoletnega Zdraviliškega parka. Do mestnega jedra Laškega vas loči le 15 minut poživljajočega sprehoda. Poti po mestu so deloma prilagojene, na nekaterih delih občasno pločnik nima prilagojenega robnika ali pa postane preozek.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Zdravilna voda, ki je zdravila tudi Rimljane in misijonarje

Zdravilno moč laških termalnih vrelcev so poznali že v rimskih časih, v srednjem veku pa so vrelce poleg domačinov uporabljali tudi misijonarji.
Zdravilišče ima poleg Kneippovega kotička, notranjega otroškega bazena in notranjega masažnega bazena tudi terapevtski bazen v velikosti 50 m², v katerega je možno dostopati z dvižno ploščadjo in v katerem so na voljo strokovno vodene skupinske ter individualne vadbe v vodi. Zunanji rekreacijsko masažni bazen pa je prijetno ogret na temperaturo 32-34°C.

V Centru medicine nudijo več različnih pregledov, paketov nege in zdravstvenih storitev, med drugim izvajajo tudi laboratorijske preiskave, z njihovo strokovno pomočjo pa lahko odstranite celo klopa.

Za lažjo predstavo o dostopnosti Zdravilišča Laško si oglejte še film, ki smo ga posneli ob zadnjem obisku.

Prijavi se na e-novice

IZBERI PODROČJE