Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Prvi moderni hotel v Ljubljani v čudovitem secesijskem slogu.

Grand hotel Union je svoja vrata slovesno in z velikim slavjem odprl leta 1905. Bil je prvi moderni hotel v Ljubljani, nekaj časa pa tudi največja stavba v mestu, zgrajena v secesijskem slogu. Leta 1968 je Grand hotel Union dobil prvi prizidek, zgrajen po načrtih arhitekta Marjana Amalettija, leta 1979 pa še sosednji uHotel. S tem so se hotelske zmogljivosti močno povečale. Hotel je dobil moderno kuhinjo in novo restavracijo, gradbena dela pa so terjala tudi obnovo unionskega vrta. Ta se nahaja v mirnem okolju za hotelom. Dostop do njega je možen tako iz hotela kot tudi z Nazorjeve ulice, kjer se nahaja klančina za dostop gibalno oviranih. O skupni zgodbi obeh hotelov pa še danes priča tudi njuna fizična povezanost s prehodom, ki je zastekljen in dovolj širok za vse vrste invalidskih vozičkov.

Dostopno parkiriščeHotel ima lastno garažno hišo. Parkirnega prostora za invalide na žalost ni. Lahko pa pokličete prijazne zaposlene, ki vam ga bodo po potrebi rezervirali, tako da boste lahko normalno vstopali in izstopali iz avtomobila. Iz garažne hiše se povzpnete z dvigalom.
Dostopen vhodVhod v hotel je popolnoma prilagojen. Do recepcije vodi klančina, njen naklon je v mejah predpisanega. Vhod na letni vrt je urejen s klančino oziroma iz notranjosti hotela.
Dostopna sobaNa voljo sta dve invalidski sobi. Ena je popolnoma prilagojena, druga pa je primerna za lažje gibalno ovirane invalide, ki ne potrebujejo oprijemal v kopalnici.
Prilagojena kopalnicaEna izmed sob je popolnoma prilagojena, druga pa je primerna za lažje gibalno ovirane invalide, ki ne potrebujejo oprijemal v kopalnici. Hotel nudi tudi splošno invalidsko stranišče, ki je popolnoma prilagojeno.
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija je popolnoma dostopna.
Dostopne sprehajalne potiHotel se nahaja v samem središču prestolnice, na secesijskem delu mesta. V bližini so Prešernov trg in Tromostovje, Miklošičev park in park Tivoli, glavna železniška ter avtobusna postaja.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Med poslovnim življenjem in sprostitvijo

Današnji uHotel, nekdanji Holiday Inn oziroma Union Business hotel, je svoja vrata odprl leta 1979 in s tem močno povečal nastanitvene zmogljivosti matičnega Grand hotela Union. O njuni skupni zgodbi še danes priča tudi njuna fizična povezanost s prehodom, ki je zastekljen in dovolj širok za vse vrste invalidskih vozičkov.

Hotel je usmerjen predvsem v poslovni turizem, zato ni nenavadno, da ponuja možnost uporabe večjih in manjših poslovnih prostorov ter konferenčnih dvoran. Osebje hotela se bo ob predhodni najavi potrudilo, da ustrežejo vašim željam glede postavitve in pogostitve.

Za lažjo predstavo o dostopnosti Grand hotela Union in uHotela si oglejte še film, ki smo ga posneli ob zadnjem obisku.

Ljubljana in Okolica

Ljubljana in okolica

Število ponudb: 20

Preveri ponudbe

Sorodna ponudba

Ljubljana in Osrednja Slovenija

Ljubljana in Osrednja Slovenija

Število ponudb: 24

Preveri ponudbe

Prijavi se na e-novice

IZBERI PODROČJE
This site is registered on wpml.org as a development site.