Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dostopne sprehajalne poti

Osebam na invalidskih vozičkih in družinam prijazna kmetija

Ekološko turistična kmetija Lešnik je 5 km oddaljena iz Slovenj Gradca, 6 km od športnega letališča, 3 km od jahalnega kluba in 8 km od smučarskega centra Kope. Na kmetiji se nahajata bogata naravna in kulturna dediščina: zaščitena lipa in bodika, s skodlami pokrit kozolec toplar, lesena koča, kašča s prešo in mlinom, kapelica, dva vodnjaka, etnološka zbirka, zeliščni in medoviti vrt, v popolnoma prenovljenem čebelnjaku pa sobica za apiterapijo. Posebnost kmetije je ohranjanje starih tradicij, kmečkih iger iz lesa, ljudske pesmi in običajev.

Ponujajo nastanitve v apartmaju za 4+2 osebi; 1 sobi za 4, 2 sobah za 2+2, 1 sobi za 3 in 3 sobah za 2 osebi, oddajajo pa tudi skupni prostor za 25 oseb na kozolcu. Nov objekt s sodobno urejenimi sobami je prilagojen uporabnikom invalidskih vozičkov, v njem pa so tudi prostori za sprostitev in druženje s finsko, infra ali zeliščno savno. Soba, prilagojena za invalidne osebe, se imenuje Oreh in je urejena v novejši hiši.

Kmetijo odlikuje dobra, ekološka in doma pridelana hrana s poudarkom na lokalni kulinariki. Vse postreženo je pridelano in vzgojeno na kmetiji, eko in bio, s certifikati in priznanji.

Dostopno parkiriščeParkiranje je možno neposredno pred nastanitvijo.
Dostopen vhodStavba je dostopna po poti brez zobov, vsa vrata so primerno široka, z dobro kljuko za oprijem ter z dobrim kontrastom.
Dostopna sobaPostavitev pohištva je primerna, postelja je visoka 50 cm in podvozna – 20 cm
Prilagojena kopalnicaV kopalnico vodijo široka vrata s širino 90 cm, umivalnik je podvozen in na višini 75 cm, ogledalo je nastavljivo, wc školjka je na višini 42 cm, ob strani je oprijemalo. Tuš je pristopen za invalidski voziček in ima na steni nameščen zložljiv sedež, nima pa oprijemala.
Dostopna kavarna ali restavracijaV kuhinji miza ni podvozna, prostori za prostočasne dejavnosti in terasa so dostopni. Gostinski del v glavni hiši je dostopen po odstranljivi krajši položni klančini, mize niso podvozne. V jedilnici je prostora za 30 + 20 oseb.
Dostopne sprehajalne potiEkološko turistična kmetija Lešnik leži v mirnem, od vrveža oddaljenem okolju na 700 metrih nadmorske višine pobočja Pohorja, in je dobro izhodišče za številne izlete, gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo (možnost pristajanja na kmetiji) ter sankanje in smučanje.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Turistična kmetija s kar 4 jabolki kakovosti

Kmetija Lešnik je označena s kar 4 jabolki, ki so oznaka za kakovost storitev na turističnih kmetijah. To pomeni, da ponujajo zanimivo in aktivno preživljanje počitnic tudi takrat, ko pridejo otroci na kmetijo brez spremstva staršev, najpogosteje s svojimi vzgojitelji. Nudijo možnost ogleda kmetije, izvajanja praktičnih delavnic in prostor za izvajanje seminarjev in taborov. Tudi družinam, ki pridejo sem na krajši oddih, pa ponujajo širok nabor popestritev. Na kmetiji je urejeno otroško igrišče, preizkusite se lahko tudi v namiznem tenisu in odbojki, v hiši pa je veliko igrač, knjig in družabnih iger za otroke.

Preizkusite lahko terapijo s čebelami in njihovimi proizvodi, imenovano apiterapijo, na voljo je tudi savnanje v finski, zeliščni ali infra savni. Kmetija ima pod kozolcem veliko filmsko platno za ogled filmov in urejeno zbirko drevesnih vrst, ob njem pa prostor za šotore in avtodome. Kot povsod v hiši je tudi tu prost dostop do interneta. Kopalnice so v bližini.

Lokacija je hkrati odlično izhodišče za rekreativne in turistične podvige po Koroškem.

Mnenja gostov

»Ful dobri štruklji, polnjene jabke in ajdova kaša. Super vegetarijanski meni. Velik plus je, da lahko ‘čohaš’ živali. Odlično vse!«
Neža, Mislinja

Prijavi se na e-novice

IZBERI PODROČJE
This site is registered on wpml.org as a development site.