pismo ikona
šport TV 1 logo
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Skakalci in skakalke v nedeljo pod Poncami za državne naslove

Avtor: Marko Premrl

V nedeljo bo v dolini pod Poncami živahno na Bloudkovi velikanki, kjer se bodo za državne naslove merili skakalci in skakalke v članskih kategorijah - posamično in ekipno. V Planici bosta naslova najboljšega v državni branila Timi Zajc in Ema Klinec, v ekipni konkurenci pa Triglav Kranj.

Lani sta naslova podprvakov osvojila Anže Semenič in Urša Bogataj, brona pa so se veselili Peter Prevc, Tilen Bartol in Nika Križnar. V ekipni konkurenci je bila druga ekipa Ljubno BTC, tretja pa druga ekipa kranjskega Triglava.

V zadnjih desetih sezonah je sicer največ državnih naslovov osvojil Peter Prevc (5), med dekleti pa je največ zmag “pobrala” Maja Vtič, ki je bila najboljša trikrat.

Državno prvenstvo bo za skakalce zadnja tekma pred novoletno turnejo štirih skakalnic, kamor bodo odpotovali prihodnji petek, 28. decembra, v soboto jih je čakajo kvalifikacije.

Za zdaj je znana četverica, ki ima mesta v reprezentanci za prvi vrhunec sezone že zagotovljena – Peter in Domen Prevc, Timi Zajc ter Jernej Damjan -, preostala dva skakalca bo selektor Gorazd Bertoncelj določil po državnem prvenstvu.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

BLOG: Nastavki za vročo pomlad...Več

2

Reja: Na jugu Italije po vsakem porazu kluba jočejo (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Igralec Rome z eno finto posedel dva in zabil...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dončič spravil na vse štiri Paula Georga...Več

2

VIDEO: Vragolija Icardija, zadel prečko že po treh sekundah...Več

3

VIDEO: Rekordnih 34 točk Luke Dončića...Več