pismo ikona
šport TV 1 logo
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Najboljši slovenski odbojkarji na mivki se bodo zbrali v Ljubljani

Avtor: Gregor Kovačič

Na bližnjem turnirju svetovne serije v odbojki na mivki, ki bo v Ljubljani potekal med 3. in 5. avgustom, bodo nastopile vse najboljše slovenske dvojice, vključno z aktualnimi državnimi prvaki Tjašo Jančar in Tjašo Kotnik ter Danijelom Pokeršnikom in Tadejem Boženkom, so danes sporočili iz odbojkarske zveze Slovenije.

 

Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak bosta na turnirju nastopila kot prva nosilca. Letos sta uspešno nastopila že na številnih turnirjih svetovne serije, nazadnje na Kitajskem in Japonskem. Pokeršnik in Boženk sta prejšnji konec tedna v Kranju osvojila nov naslov slovenskih prvakov, Korošca pa sta konec junija Slovenijo zastopala tudi na sredozemskih igrah v Tarragoni.

Gašper Plahutnik in Sergej Drobnič sta se letos udeležila turnirjev v brazilskem Miguelu Pereiri in v hrvaškem Poreču ter na obeh osvojila 13. mesto; 19-letni Žiga Kumer in komaj 16-letni Rok Možič pa sta za nastop na turnirju prejela posebno povabilo mednarodne zveze. V kvalifikacijah bosta nastopila še Iztok Novak in Jure Peter Bedrač.

Med dekleti doma največ pričakujejo od državnih prvakinj Tjaše Jančar in Tjaše Kotnik, ki sta letos zbrali nekaj nastopov na mednarodnih prizoriščih, med drugim sta Slovenijo zastopali na sredozemskih igrah. Slovenski podprvakinji, Ana Skarlovnik in Jelena Pešić, bosta v Ljubljani zaigrali s posebnim povabilom mednarodne zveze, tretjeuvrščeni Nina in Tajda Lovšin pa sta se na turnir uvrstili na podlagi zbranih točk na svetovni lestvici.

Neposredno na glavnem turnirju bosta nastopili tudi mladi Katarina Bulc in Nina Zdešar, v kvalifikacijah ljubljanskega turnirja pa bosta nastopili še Nika Bevc in Kaja Kersnik.

“Zelo sem zadovoljen s tako veliko udeležbo slovenskih ekip na prvem turnirju svetovne serije FIVB 1 Star v Ljubljani in tudi s tem, da bodo na turnirju nastopile vse naše najboljše dvojice. Seveda si vsi želimo, da bi po zaključku tekmovanja lahko govorili o domačih zmagah, saj bi bil to zares velik uspeh za slovensko odbojko na mivki,” je dejal selektor slovenskih reprezentanc v odbojki na mivki, Jasmin Čuturić.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

BLOG: Nastavki za vročo pomlad...Več

2

Reja: Na jugu Italije po vsakem porazu kluba jočejo (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Igralec Rome z eno finto posedel dva in zabil...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dončič spravil na vse štiri Paula Georga...Več

2

VIDEO: Vragolija Icardija, zadel prečko že po treh sekundah...Več

3

VIDEO: Rekordnih 34 točk Luke Dončića...Več