pismo ikona
šport TV 1 logo
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Boe zmagovalec skupinskega starta, Fak 11.

Avtor: Marko Premrl

Drugo mesto je zasedel Francoz Fillon Maille, z dvema zgrešenima streloma je zaostal 46,5 sekunde, tretje pa Rus Jevgenij Garaničev, ki tako kot Boe ni zgrešil nobenega strela (+54,1).

Edini slovenski predstavnik Jakov Fak je lovil svojo tretjo sezonsko uvrstitev med najboljših deset, a jo je zgrešil za las, zasedel je 11. mesto (+1:47,4). Zgrešil je trikrat, dvakrat leže in zadnji strel stoje, ki mu je dokončno preprečil uvrstitev v deseterico.

“Moram reči, da je bilo boljše kot včeraj. Danes smo vsi imeli enako startno pozicijo. To je bil nastop, ki mi je dal kakšen dober signal, da bo vseeno vse v redu, ko bom sestavil dober nastop v celoti, torej tako strelsko kot tekaško. Danes streljanje vnovič ni bilo na pravi ravni, a poizkusil sem iztržiti največ iz tekme. Je pa naporno, ni enostavno, tudi psihološko, ko vse ne gre po željah, zna biti težko. Včasih škodo dela tudi že tista želja po dobrem nastopu. Zdaj sem v položaju, iz katerega se moram sam izkopati ven in najti boljše rezultate. Premor in trening na Pokljuki bosta prišla prav. Vedno, ko so rezultati pod ravnijo, je dobro, da se malo ‘resitiraš’, da se za nekaj dni malo odklopiš in se potem vrneš s fokusom in poizkusiš tisto, kar ti prej ni šlo, narediti bolje,” je po koncu tretje letošnje postaje povedal Fak.

 

 

Foto: Gulvier/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

BLOG: Nastavki za vročo pomlad...Več

2

Reja: Na jugu Italije po vsakem porazu kluba jočejo (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Igralec Rome z eno finto posedel dva in zabil...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dončič spravil na vse štiri Paula Georga...Več

2

VIDEO: Vragolija Icardija, zadel prečko že po treh sekundah...Več

3

VIDEO: Rekordnih 34 točk Luke Dončića...Več